Polskie forum fanów TOTO TOTO - Polska strona zespołu
Maj 20, 2012, 18:20:57 *
   Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Witam!!  (Przeczytany 7614 razy)
aneta
Stały bywalec

zawsze wierna fanka

« Odpowiedz #45 : Grudzień 14, 2008, 20:59:55 »

masz rację Pweł Chris de Burgh to prawdziwa ikona muzyki.uwielbiam ten głos...pozdrowienia dla Ciecie i reszty totofanów

aneta 505267835 pozdrawiam
tomvid
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #46 : Grudzień 19, 2008, 20:37:01 »

ps nie wiecie czy może jest jakaś kapela w Polsce co gra utwory TOTO... pośpiewałbym sobie la lal la

Pewno jest kilka... My w swoim repertuarze mieliśmy zawsze "Hold the Line". W sumie to moja sprawka, jako że jestem klawiszowcem z wykształcenia i zamiłowania, więc namówiłem chłopaków do tego kawałka. Dziś niestety nie gramy już od 4 lat, drogi się rozeszły, nawet nagranie nie zostało... Bardzo chętnie zagrałbym sobie "Home of the Brave", "Dave's Gone Skiing" - ambitne kawałki. Na otarcie łez pogrywam sobie ostatnio w pojedynkę "I Won't Hold You Back". Lukather wybrał sobie dość wysoką tonację, tego się nie da zaśpiewać bez transpozycji w dół ;-).

A tak swoją drogą to właśnie od "Home of the Brave" zaczęła się moja historia TOTO w roku 1988, kiedy w 1986 tato kupił wieżę Unitry (na początek wzmacniacz i radio), kolumny Tonsila 140W. Całą kasę zebraną z I Komunii (miałem wtedy 8-9 lat) zainwestowałem w magnetofon "szufladę" do wieży w roku 1988. Namiętnie nagrywałem to, co puszczała "trójka". Jako, że to rok 1988, królowała płyta "The seventh one". Pewnego razu ktoś puścił "Home of the Brave". To było to. Dziś minęło juz 20 lat, a wieża nadal stoi u rodziców. Jak tylko tam jestem, odpalam kawałek i delektuję się pracą membrany w bridge'u tejże piosenki (znacie te niskie podkłady z klawisza). Ile tam jest poweru... ach. Kurczę, no nie wytrzymam, żona i dziecko śpią, odpalam MP3 na konkretny poziom głośności :-) i się degustuję.
Kelme
Stały bywalec

« Odpowiedz #47 : Grudzień 20, 2008, 12:36:34 »

Ja też chętnie zagrałbym ''Dave's Gone Skiing'' tylko za nic nie mogę tego w sposób zadowalający mnie opanować, ale nadal próbuję.
Czy poniższy kawałek nie budzi Waszych skojarzeń z '' Can't Stand  It Any Longer'' z Fahrenheit?
http://mp3szukaj.info/mp3,Charm%20The%20Snake%20-%20Christopher%20Cross,qRakxYfiQU,Q3phczowNDoyNywgUm96bWlhcjo0LDA3IE1C.html
adam2uk
Senior

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Grudzień 21, 2008, 13:11:42 »

hej.
z moją kapelą graliśmy swego czasu w Emiratach chyba 3 lub 4 kawałki toto - m.in. "hold the line", "rosanna" oraz "georgy porgy". To było też jakieś 4 lata temu. Chciałoby się jeszcze pograć czasem, ale w mojej okolicy nie ma za bardzo z kim, w ogóle ciężko byłoby mi skompletować live-band... Dlatego też podobnie jak Ty Tomvid, po prostu sobie czasem przygrywam ot tak, kiedy akurat nie składam żadnego kawałka...
adam2uk
Senior

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #49 : Styczeń 01, 2009, 16:00:18 »

Mam nieskromne pytanie do Forumowiczów - czy ktoś z Was mieszka w UK - i czy 6 marca wybiera się do Wolverhampton (do klubu Robin2 w Bilston) na występ Lukathera?

Jeśli tak to proszę dajcie znać, na pewno fajnie byłoby się tam spotkać.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Adam
mike
Junior
**

« Odpowiedz #50 : Marzec 21, 2009, 20:03:22 »

Dzień dobry, cześć i czołem.

No tak...przywitałem się, ale wypadałoby coś więcej napisać. Tylko co? To może tak, Toto kojarzę od dawna, ale tak na dobre zacząłem się interesować tym zespołem na krótko przed jego rozwiązaniem. Poczułem ochotę chociaż troszkę o nim popisać/pogadać/dowiedzieć się więcej od mniej noobiarskich fanów, a że innego Forum nie znalazłem, to trafiłem tutaj.

Uff Język.

MICHART56
Stały bywalec

« Odpowiedz #51 : Maj 05, 2009, 19:51:00 »

Cześć!@!

Ja zacząłem się interesowac Toto w grudniu tamtego roku. Jest to dla mnie najlepszy zespół rockowy, muzyczny na świecie. Pozdrawiam was i Lukathera też  Duży uśmiech
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!