Polskie forum fanów TOTO TOTO - Polska strona zespołu
Luty 05, 2012, 19:23:22 *
   Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 [10]
  Drukuj  
Autor Wątek: TOTO wraca (na kilka koncertów) !!!  (Przeczytany 9508 razy)
shiris
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #135 : Kwiecień 04, 2011, 18:53:05 »

Ja znam Toto i uwielbiam wiele lat, ale co z tego? Na żywo nigdy ich nie widziałam, widuje natomiast na youltupie. Znam od roku bodajże 1986. Oczywiście najczęściej grane utwory w radio to Africa i ewentualnie Rosanna i taka ze mnie stara fanka Steve'a, że jak był w Proximie to dowiedziałam się o tym w marcu, a tak chciałam Go zobaczyć, bo bardzo cenię Go jako znakomitego technicznie i nie tylko gitarzystę...
wysek
Junior
**

« Odpowiedz #136 : Kwiecień 06, 2011, 11:46:48 »

Faktycznie Steve jest niesamowitym gitarzystą, byłem w Proximie i miałem szczęście stać w "drugim " rzędzie. Ktoś może się śmiać, że to było dla mnie takie ważne zobaczyć go z odległości 2 metry ale jak się słucha TOTO od 1986 jak napisała shiris to wtedy jest niesamowite przeżycie. W latach 80-tych zdobycie płyty graniczyło z cudem i jak ktoś wtedy powiedział mi , że będę na koncercie gitarzysty z TOTO i to w dodatku tak blisko.... nie uwierzyłbym!!! Steve mimo dołujących wydarzeń w swoim życiu , wciąż ma te swoje iskry i blask w oczach, nadal tryska taką samą energią jak na koncertach TOTO w Amsterdamie czy Paryżu. Warto było czekać na mrozie ponad godzinę przed wejściem. Swoją drogą ciekawy jestem czy Marek Niedźwiecki był na jego koncercie - jest jego ulubionym gitarzystą.
 Shiris nie martw się, w tym roku TOTO daje sporo koncertów, na pewno coś wybierzesz dla siebie, ja już kupiłem  bilety na koncert w Paryżu - przy okazji pozwiedzamy z żoną.
No i mam nadzieję, że Steve będzie jeszcze nagrywał płyty i koncertował m.in w Polsce może wtedy uda mi się strzelić fotkę z nim.
Pozdrawiam wszystkich fanów TOTO i Steve'a , do zobaczenia na koncertach
between
Stały bywalec

« Odpowiedz #137 : Kwiecień 12, 2011, 23:52:05 »

To było moje trzecie spotkanie z Lukiem w Polsce. Tak, trzecie, bo Kongresowa w 99' też liczę.
Co do pana Niedźwieckiego, to... No cóż, ostatnimi czasy Lukathera zostawia daleko, bardzo daleko w tyle. Pamietacie ten szum medialny przed przyjazdem TOTO? Trójka aż trzeszczała! A co z Goodfellas na jesieni ub. roku? Co wreszcie z koncertem w Proximie? Ja się wcale nie dziwię, ze wiele osób, jak koleżanka powyżej, nie miało pojęcia o koncercie Steve'a w Polsce. Gdyby nie poczta pantoflowa, znajomi znajomych, i takie miejsce jak forum fanów, na koncert przyszłaby tylko elita wybrańców- muzyków, dziennikarzy, no i może jeszcze kilka osób. Dość, ze koncert wogóle sią odbył, bo ze sprzedażą biletów jakoś szału nie było. BTW- widziano pod Proximą, prze koncertem Lukathera, Piotra Kaczkowskiego.

between
Sebastian
Senior

« Odpowiedz #138 : Kwiecień 13, 2011, 17:31:10 »

To było moje trzecie spotkanie z Lukiem w Polsce. Tak, trzecie, bo Kongresowa w 99' też liczę.
Co do pana Niedźwieckiego, to... No cóż, ostatnimi czasy Lukathera zostawia daleko, bardzo daleko w tyle. Pamietacie ten szum medialny przed przyjazdem TOTO? Trójka aż trzeszczała! A co z Goodfellas na jesieni ub. roku? Co wreszcie z koncertem w Proximie? Ja się wcale nie dziwię, ze wiele osób, jak koleżanka powyżej, nie miało pojęcia o koncercie Steve'a w Polsce. Gdyby nie poczta pantoflowa, znajomi znajomych, i takie miejsce jak forum fanów, na koncert przyszłaby tylko elita wybrańców- muzyków, dziennikarzy, no i może jeszcze kilka osób. Dość, ze koncert wogóle sią odbył, bo ze sprzedażą biletów jakoś szału nie było. BTW- widziano pod Proximą, prze koncertem Lukathera, Piotra Kaczkowskiego.

A jak było z koncertami  Toto w Polsce, też dla wybranych - muzyków, dziennikarzy a ochłapy które zostały to kupili prawdziwi fani. Wiem bo brat pracuje w Polskim Radiu i on sam dostał 5 biletów - 3 wykorzystał. Więc nie dziwie się że koncerty były sztywne. Na jesień 99 Toto miało wrócić do Spodka ale Marzec przestraszył się że nie nazbiera 9 tyś. muzyków i dziennikarzy
between
Stały bywalec

« Odpowiedz #139 : Kwiecień 21, 2011, 20:41:34 »

ło matko:O , skąd te 9 tys? Spodek jest/był taki pakowny?

Wtedy, nazbierało by się wiele ludzi. Wtedy, byli ludzie którym się chciało przebić. Wtedy było dobre radio, dobre media.Dziś zostali tylko ci, którzy widza zarobek . Nie twierdzę, ze to z gruntu złe, wszak biznes robi sie po to by zarobić.

Lukather w niedawnym komentarzu na swojej facebook'owej fanpage sam powiedział,ze jesli chodzi o koncertowanie w Polsce to chodzi o kasę.
Sting- w krótkim odstępie czasu 2x- bilet na takie nie najgorsze miejsce 450 zeta.
B.Adams- ceny biletów j.w.
J. Cocker- dwa ekskluzywne koncerty latem- ceny biletów j.w
Można by wymieniać tak więcej, bo cenieni muzycy ostatnio polubili nasz kraj. Nawet bez specjalnego rozgłosu. I koncerty jednak sie sprzedają. O co wiec tu chodzi? Czy li tylko o kasę???

between
Strony: 1 ... 8 9 [10]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!