|
MarS
|
 |
« : Luty 27, 2010, 00:46:55 » |
|
Witajcie, Nasi idole reaktywują zespół na kilka koncertów w lipcu w Europie. Powód tego jest jednak smutny. Ta trasa ma być hołdem dla Mike'a Porcaro. Z oficjalnego komunikatu wynika, że Mike jest chory na ALS. Poniżej cytat ze strony http://www.toto99.com/blog/news.phpTOTO Band statement - Feb 27th 2010
Former members of Toto are reforming for a brief tour this summer in Europe to honor their brother Mike Porcaro who is living with ALS (Lou Gehrig's disease). The line-up will include David Paich, Steve Lukather, Steve Porcaro, Simon Phillips, Joseph Williams and special guest, Nathan East.
The exact tour schedule will be announced as soon as it is confirmed Osobiście mam mieszane uczucia ... Chłopaki wracają ale choroba Mike'a ... Bardzo przygnębiająca wiadomość  Peace, MarS
|
|
|
|
|
|
These Are Ever Changing Times, Full Of Every Danger Sign, And The Only Hope For Us To Survive ...
|
|
|
Bandit
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2010, 20:02:52 » |
|
Najgorsze jest to, że ta skur...... choroba jest nieuleczalna. Ale pójść na sam koncert w hołdzie dla Mike`a to większa przyjemność niż normalnie. Tym bardziej, że dochody z biletów pewnie będą przeznaczone na leczenie. Tym bardziej powinniśmy tam być!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sebastian
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2010, 11:48:27 » |
|
09 July 2010 Burg Clam , Clam (Austria) Mike Porcaro Honor Tour 10 July 2010 Lovely Days Festival , Wiesen (Austria) Mike Porcaro Honor Tour 16 July 2010 Hohenentwiel Festival , Singen (Germany) Mike Porcaro Honor Tour 17 July 2010 Kloster Benediktbeuern , Benediktbeuern (83671) (Germany) Mike Porcaro Honor Tour 20 July 2010 KB Hall , Copenhagew (Denmark) Mike Porcaro Honor Tour
Tylko szkoda że w takich okolicznościach i gdzie jest Kimball? Powoli dochodzę do wniosku ze w zespole doszło do dużego zgrzytu pod koniec trasy koncertowej!!!
Co do koncertów w takim składzie to najwyżej festiwale i koncerty 1 - o godzinne, bo kto ma tam niby śpiewać? Luke który nie ma już głosu czy Williams ktory nie da rady śpiewać co kilka dni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hoffnung
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 07, 2010, 21:56:51 » |
|
...popatrzyłem na mapę i troszkę się zasmuciłem. Czekam na kolejne daty koncertów - może zorganizują coś bliżej Polski.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orgiasz
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 08, 2010, 19:22:05 » |
|
Nie jest tak źle, Wiesen pod Wiedniem to jak do Warszawy a droga lepsza:) wątpie żeby dla Katowic doszło coś bliżej więc jak narazie sie wybieram.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karol_guitar
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 08, 2010, 20:42:54 » |
|
zapewne ostatnia szansa, żeby ich posłuchać i zobaczyć na żywo... orientuje się ktoś jak wygląda sprzedaż biletów i jakie są ceny?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hoffnung
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 08, 2010, 22:02:31 » |
|
To prawda Wiesen jest najbliżej, ale popatrzyłem na program (https://www.musicticket.at/index.php?id=details&eventid=1347) i okazuje się, że to jest festiwal! Mam w związku z tym faktem pytanie: ile utworów TOTO zagra na festiwalu? Wejścia od godziny 12, a początek imprezy o godzinie 13. Na scenie wystąpi również Uriah Heep - festiwal wygląda więc poważnie, ale to dalej festiwal. Nie wiem, co o tym sądzić... Faktem jest, że to być może ostatnia szansa na zobaczenie naszych idoli. Cena biletu 59 EUR (plus oczywiście opłaty dla banku).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karol_guitar
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 09, 2010, 15:59:28 » |
|
Kurcze, jednak bardziej interesowałby mnie "zwyczajny" koncert, nie festiwal... może pojawią się kolejne daty i miejsca:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dracula
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 11, 2010, 18:06:39 » |
|
ja mam zamiar wybrać się na koncert 17 lipca w niemczech, tam nie ma żadnego festiwalu tylko normalny regularny koncert TOTO ps - to Williams tak kiepsko teraz śpiewa???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orgiasz
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 25, 2010, 11:13:51 » |
|
Orientuje sie ktoś może czy występ Neu-Isenburg Frankfurt jest festivalem czy koncertem w hali, to byłaby dobra opcja na przelot samolotem:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orgiasz
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 25, 2010, 13:57:32 » |
|
ok.już wszystko jasne. Koncert jest w hali jednak tanie linie latają na Frankfurth Hahn a to jakies 130 km za frankfurtem. więc wciąż okolice Wiednia najlepszą z opcji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Qrli
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 21, 2010, 11:38:27 » |
|
Witam proszę pisać do mnie jeśli ktoś wybiera się na koncert do Fredriksberga (Kopenhaga)20.07. Kupiłem właśnie 2 bilety. Miło by było porozumieć się w sprawie wspólnego wyjazdu itp. Podobno na ten koncert zostało juz tylko 18 biletów. Więc jeśli ktoś się wybiera tam radziłbym pospieszyć się z kupnem biletów. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzes_g5
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 11, 2010, 23:40:23 » |
|
Czy ktos ze Szczecina wybiera sie na koncert 07.07.2010.w Neu-Isenburg Frankfurt ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|