Polskie forum fanów TOTO TOTO - Polska strona zespołu
Maj 20, 2012, 19:15:29 *
   Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Steve Lukather - All's well that ends well  (Przeczytany 2350 razy)
pawełc
Junior
**

« : Październik 14, 2010, 12:16:37 »

Witam,

Jest ktoś w posiadaniu nowej płyty Steve'a? Czy można ją już kupić w naszych kioskach muzycznych? Mrugnięcie
Pozdrawiam
Paweł Uśmiech
hoffnung
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2010, 22:52:03 »

...i co sądzicie o nowej płycie Steve'a?
between
Stały bywalec

« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2010, 10:58:52 »

All's well that ends well...
 To jest Luke na jakiego czekamy i jakiego lubimy, aczkolwiek powiedzmy uczciwie- płyta nie powala.  Znajduję na niej to, co najbardziej lubię u Lukathera- fuzję rocka z jazzem, a szczególnie sposób tego połączenia. Może dlatego nie zaskakuje mnie- wieloletniego fana twórczości TOTO i Lukathera, bo mogę być pewna, że wydawnictwo będzie na wysokim poziomie muzycznym, że jak już pisałam jednemu znajomemu;) : Steve jest jak...pory roku- wiesz, że po sobie następują, że musi być zachowana kolejność, a jedyne czego nie wiesz, to jakie one będą w tym roku. A to przecież zaskakujące nie jest. Al's well that ends well słucha się dobrze. I tradycyjnie, każde przesłuchanie przynosi nowe wrażenia słuchowe, emocjonalne. Przyjemne. Brakuje tylko posłuchania na żywo.
 A po wrażeniach z opolskiego koncertu, nabrałam sobie apetytu na kolejne spotkanie z przyjaciółmi;) i Lukiem, na jakimś koncercie(byłoby super!!) z aktualnego turne`.
 Buziaki dla Wszystkich Mrugnięcie

between
Pam
Junior
**

« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2010, 10:39:59 »

Bo to jest naturalna kontynuacja "Ever changing times" ... przynajmniej muzycznie  Spoko I chwała Mu za to  Buziak
Nie powala ? Może rzeczywiście nie od razu ... ale z każdym następnym przesłuchaniem jest lepiej  Duży uśmiech Z resztą - ja tak zawsze z solowymi Luka miałam - trzeba się tego "nauczyć" i "osluchać".
To tak jak z miłością - jest "od pierwszego wejrzenia" i jest "przepracowane, głębokie uczucie" ... jest TOTO i jest Lukather  Język
between
Stały bywalec

« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2010, 17:49:45 »

Hola` Pam ! Mrugnięcie
 Czyli, że co, All's jest taka sama jak ECT??? Hmmm..ciekawe to... W każdym bądź razie dobrze, że Luke odcina się w swoich projektach od TOTO, i nawet nie gra utworów na swoich koncertach. I chwała Mu za to!!! Ale jak wiemy niektórzy nie potrafią tego zrozumieć: dla nich Lukather=TOTO. A to nie tak, zupełnie nie tak... Pam, może ja już się tak osłuchałam z tą płyta, że mi się zwyczajnie znudziła??? Chichot W takim razie, time out Mrugnięcie Buziak Uśmiech

between
Pam
Junior
**

« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2010, 10:05:48 »

Taka sama ... NIE. Zdecydowanie nie taka sama ... krok, a może dwa dalej  Chichot
Ja nie jestem "zawodowcem" ... hihi biorę to co słyszę i pisze to co czuję.
Ciekawostke niech będzie fakt, że w jednym czasie dobrałam się do All's well ... i solowych Józka (3 i This fall) ... i w pierwszym odruchu polubiłam bardziej te ostatnie ... bo łatwiejsze i melodyjniejsze i takie "swojskie"  Duży uśmiech Dzisiaj, po kilku tyg. już nie jestem tego taka pewna ...  Niezdecydowany
Pozdrówka
PS: Ja już odkładam kasiorkę na wiosenny koncert ... spodobało mi się  Buziak
between
Stały bywalec

« Odpowiedz #6 : Listopad 05, 2010, 12:46:07 »

Pierwszym przesłuchaniem też się zachłysnęłam. Może właśnie wtedy tego, takiej muzy potrzebowałam??? Osłuchałam się już trochę i euforia opadła. Aczkolwiek uważam, że to dobra płyta Mrugnięcie  Buziak

between
Pam
Junior
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 23, 2010, 13:14:08 »

Gdyby jeszcze ktoś nie wiedział .....
http://www.ticketportal.pl/Podujatie_Search.asp?ID=20942  Duży uśmiech
See You then !  Spoko
Dracula
Junior
**

« Odpowiedz #8 : Listopad 28, 2010, 20:43:33 »

wiecie co? jadę dziś samochodem, i nagle w antyradiu pada wiadomość mniej więcej tej treści:

Steve Lukather

15 February 2011  Proxima , Warsaw (Poland)
Alls Well That Ends Well

Duży uśmiech  Duży uśmiech  Duży uśmiech
karol_guitar
Senior

« Odpowiedz #9 : Listopad 28, 2010, 21:05:49 »

tak tak, bilety już można kupić, jesli czas pozwoli to się pojawię Uśmiech
Dracula
Junior
**

« Odpowiedz #10 : Grudzień 01, 2010, 16:27:22 »

według google maps od koncertu w proximie dzieli mnie 4,5 km więc delikatnie mówiąc grzechem byłoby nie być Uśmiech

oby tylko znowu nie odwołali...
Pam
Junior
**

« Odpowiedz #11 : Grudzień 11, 2010, 21:55:52 »

Te Drakula ... Ty w ogóle nie pisz takich rzeczy .. spluń przez lewe ramię ... wyciosaj kilka kołków ...  Duży uśmiech what ever  Język
Pozdro serdeczne
bulka
Junior
**

« Odpowiedz #12 : Grudzień 12, 2010, 23:17:36 »

Pewnie, żadna z ocen obiektywną nie będzie z wiadomych względów. Ale nowa płyta Luka wg mnie najlepszy projektem solowym tego Pana ;P. Jeszcze Candyman na tym samym poziomie. Wg mnie mało wspólnego z ECT. Ostatni utwór z płyty ma coś wspólnego z Falling in Between Uśmiech
hoffnung
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #13 : Grudzień 20, 2010, 20:38:32 »

>>Pewnie, żadna z ocen obiektywną nie będzie z wiadomych względów. Ale nowa płyta Luka wg mnie najlepszy projektem solowym tego Pana ;P. Jeszcze Candyman na tym samym poziomie. Wg mnie mało wspólnego z ECT. Ostatni utwór z płyty ma coś wspólnego z Falling in Between.<< Tak, żadna ocena nie może być obiektywna, to prawda. Natomiast jak czytam takie posty, to zastanawiam się dlaczego ludzie zapominają, że w naszym pięknym języku istnieje coś takiego jak orzeczenie. No tak, pan Giertych zrobił swoje... Ja osobiście jestem wielkim fanem zespołu Dire Straits, ale nie jestem już fanem solowej twórczości M. Knopflera. Wiem, że Steve na pewno wie co robi - poszukuje - po tylu latach tworzenia muzyki, na najwyższym światowym poziomie, ma do tego całkowite prawo! Zawsze będę szanował Steve'a, ale kolejne jego projekty już nie robią na mnie tak dużego wrażenia...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2010, 20:41:05 wysłane przez hoffnung » Zapisane
angie1904
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #14 : Grudzień 30, 2010, 13:31:14 »

wiecie co? jadę dziś samochodem, i nagle w antyradiu pada wiadomość mniej więcej tej treści:

Steve Lukather

15 February 2011  Proxima , Warsaw (Poland)
Alls Well That Ends Well

Duży uśmiech  Duży uśmiech  Duży uśmiech
A ja już mam i napewno będęęę Duży uśmiech Z politowaniem baaardzo się cieszę Duży uśmiech
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!