Polskie forum fanów TOTO TOTO - Polska strona zespołu
Maj 20, 2012, 20:00:07 *
   Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rejestracja  (Przeczytany 716 razy)
Sebastian
Senior

« : Czerwiec 13, 2011, 08:53:53 »

Administrator musi zmienić sposób rejestracji bo co kilka dni mamy tutaj kilogramy spamu. Tak jak na innych forach powinno podawać się jakiś kod, liczbę itd. na końcu rejestracji
Skusia
Stały bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 14, 2011, 11:23:47 »

Przychylam się. Tylko dzisiaj już 3 spam-posty powstały na forum. Jak tak dalej pójdzie zarośniemy spamem  Smutny
Julia Stoff
Administrator
Stały bywalec

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 14, 2011, 12:13:08 »

Rzeczywiście jest trochę spamu, ale staram się usuwać na bieżąco. A wcale nie jest to zbyt miłe zajęcie. Kod obrazkowy wpisuje się przy rejestracji i niestety mimo to i tak jest to słabe zabezpieczenie. Pracuję nad poprawkami. Teraz każdy kto będzie chciał założyć konto, będzie musiał przejść przez moją weryfikację. I dopiero ja aktywuję konto. Mam nadzieję, że w praktyce to coś pomoże. Zobaczymy... A póki co, proszę o cierpliwość. Jeśli ktoś zostałby omyłkowo posądzony o "spamerstwo" i odrzucony przy rejestracji, proszę o maila na mój adres.
Sebastian
Senior

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 15, 2011, 11:37:42 »

Nie kod obrazkowy ponieważ można to łatwo obejść, np. 4+3= ,   osoba rejestrująca się  wpisuje sama wynik
Skusia
Stały bywalec

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 15, 2011, 15:39:35 »

Myślę Julio że to najlepszy pomysł. Jeśli Ty będziesz musiała zaakceptować rejestrację użytkownika to ograniczy na dobre wszelki spam.
Pozdrawiam  Uśmiech
Julia Stoff
Administrator
Stały bywalec

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 15, 2011, 15:43:11 »

Właśnie od wczoraj, to ja muszę akceptować wszystkich którzy chcą utworzyć konto. Z tego co widzę, to to działa. Bo odrzuciłam już chyba z 50 podań o założenie konta. Teraz za to ja mam spam na swojej poczcie, ale trudno... W każdym bądź razie, w 99% od razu widać po adresie mailowym, że nie jest to normalny użytkownik, ale jakbym jednak odrzuciła kogoś normalnego, to proszę o kontakt na mój adres.
Sebastian
Senior

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 16, 2011, 16:56:20 »

Julio ale tu chyba nie ma normalnych.....
Julia Stoff
Administrator
Stały bywalec

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 16, 2011, 17:25:51 »

ale w jakim sensie, bo już się pogubiłam  Co?

A tak w ogóle to już nie powinno być więcej problemów ze spamem. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Sebastian
Senior

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 19, 2011, 09:22:40 »

ale w jakim sensie, bo już się pogubiłam  Co?

A tak w ogóle to już nie powinno być więcej problemów ze spamem. Przynajmniej mam taką nadzieję.

W dobrym tego słowa znaczeniu - Totomaniacy
marek_c4
Nowicjusz
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 05, 2011, 21:07:04 »

Od kilku lat staram się prowadzić moje forum dyskusyjne dotyczące modelarstwa szkutniczego RC.
Jest to skrypt Phpbb, i w moim przypadku doskonale sprawdza się SBlam - http://sblam.com/
Może  i tutaj znalazł by zastosowanie.
Kiedyś na forum miałem naprawdę dużo spamu, nie dość żezakłądane były fikcyjne konta z adresami do stron, to w skrajnych przypadkach pojawiały się spamerskie posty.
Po zastosowaniu SBlam problem przestał istnieć (pojawia się sporadycznie i na krótko)
Proszę nie odbierać tego posta jako jakąś reklamę SBlam - po prostu chcę pomóc i tyle.
==========
Pozdrawiam z Poznania
Marek

==========
Pozdrawiam z Poznania
Marek
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!