aneta
Stały bywalec

zawsze wierna fanka
|
 |
« Odpowiedz #45 : Maj 08, 2008, 18:23:35 » |
|
witajcie kochani zdecydowanie i'll be overe you bo własciwie od tego zaczęłam kochac na poważnie grupę Toto.wcześniej kawałóki wpadały w ucho typu Africa i Hold the line ale to nie było to...prócz i'll be over ou kocham też rocmaker i album kingdom of desire
|
|
|
|
|
|
aneta 505267835 pozdrawiam
|
|
|
corey665
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #46 : Maj 18, 2008, 16:07:22 » |
|
nie ma takiego,wszystkie są zajebiste:))))))))))))))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kelme
|
 |
« Odpowiedz #47 : Maj 19, 2008, 16:41:43 » |
|
corey, jesteś jak widzę supermegamaxi FANEM Toto. Gratulacje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
corey665
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #48 : Maj 19, 2008, 17:36:15 » |
|
No może to lekka przesada,ale moją wypowiedź trzeba traktować z lekką ironią bo chodzi o to,że jest tyle tych utworów,że do jutra by wymieniać,nie ma jednego najlepszego ale większość jest dobra,ogółem rzecz ujmując wszystkie są zajebiste, jedne bardziej, jedne mniej...wiadomo...ogolnie jestem fanem Toto za czasów Josepha Williamsa dlatego o płytach Fahrenheit i Seventh One nie moge powiedzieć nic złego...To tyle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MICHART56
|
 |
« Odpowiedz #49 : Styczeń 23, 2009, 11:19:34 » |
|
Cześć! Ja lubie wszystkie piosenki TOTO, ale najbardziej mi sie podobają : Rosanna  Hold The line  I'll be over you Carmen Africa Till the End PoZdRaWiAm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiek14
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #50 : Styczeń 28, 2009, 20:08:23 » |
|
A ja chyba jestem jedyna ale dla mnie Endless jest the best!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta
Stały bywalec

zawsze wierna fanka
|
 |
« Odpowiedz #51 : Styczeń 29, 2009, 13:09:41 » |
|
aj nie jedyna "ENDLESS"jest super.też mi się podoba  pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
aneta 505267835 pozdrawiam
|
|
|
|
between
|
 |
« Odpowiedz #52 : Luty 06, 2009, 00:36:08 » |
|
Nie ma chyba tak naprawdę "najlepszego" utworu w dorobku TOTO... bo jak już kolega ww. wspomniał wszystkie są zaje...itd. Każdy ma swoje subiektywne typy. Piosenki, które maja szczególne znaczenie. Ba, całe albumy! Dla mnie wyjątkowa zawsze pozostanie Hydra. Tak już mam i koniec. Następna w kolejce Tambu. I will remember, powala mnie z nóg. Jeszcze to video!...Eh... Mindfields- koncertowe wspomnienia... Ten ranking i tak niesprawiedliwy, bo przecież TOTO kocha się za całokształt. Czy się mylę?!? 
|
|
|
|
|
|
between
|
|
|
|
mike
|
 |
« Odpowiedz #53 : Marzec 21, 2009, 20:22:11 » |
|
Sporo jest takich, które lubię, ale ostatnio najbardziej mnie ujmują I Will Remember oraz Don't Chain My Heart. I Will Remember ma niesamowity melancholijny klimat. Bardzo lubię te "przedzwrotkowe" wokalizy, pełen emocji wokal Luke'a, jego duet z Jenny Douglas-McRae. Poza tym piękny tekst i świetny teledysk, jeden z lepszych jakie Toto popełniło. Don't Chain My Heart z kolei ma bardzo pozytywny feeling. Świetny bas, melodia, zawsze mnie pozytywnie nakręca. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karol_guitar
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 24, 2009, 16:27:46 » |
|
Aktualnie Mama i A Million Miles Away, najlepiej w wersji live 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bandit
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #55 : Marzec 26, 2009, 14:28:26 » |
|
Jak dla mnie Toto jest grupą, która posiada wiele twarzy i doskonale potrafi wpasować się w aktualnie panujące w muzyce normy stylistyczne. Każda płyta, choć rozpoznawalna, jest w gruncie rzeczy inna, dlatego w zależności od - no właśnie sam nie wiem od czego...chyba od pogody  słucham różnych utworów. Często słucham "Africa" - to dla mnie kunszt i wzór, ta prosta piosenka za każdym razem buduje niebanalny klimat. A ostatnio są to najczęściej "English Eyes" z płyty TURN BACK, "I`ll Supply The Love" z płyty TOTO, czy "Drag Him To The Roof" z TAMBU a z ballad najbardziej przypada mi do gustu "I Will Remember" za przestrzeń brzmieniową, melodykę i dobre słowa. Myślę, że nie da się jednoznacznie stwierdzić, który utwór jest najlepszy bo każdy ma coś w sobie - ma w sobie TOTO  dlatego może powinniśmy pisać nie który jest najlepszy, ale który obecnie najczęściej słuchamy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MICHART56
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 27, 2009, 21:22:46 » |
|
Widzę że nie tylko ja jestem taki twórczy tutaj;p bardzo ładny tekst pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
between
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marzec 27, 2009, 21:54:20 » |
|
Bardzo dziękuję  i zapraszam częściej  tulipany mile widziane 
|
|
|
|
|
|
between
|
|
|
Masta5433
Nowicjusz

MassFM - Redaktor naczelny
|
 |
« Odpowiedz #59 : Kwiecień 10, 2009, 15:14:57 » |
|
Witam. Jak dla mnie ciężko określić, który kawałek jest zdecydowanie najlepszy, ale jak już to: Africa With A Little Help From My Friends Don't Chain My Heart Kingdom Of Desire 2 Hearts How Many Times A najlepiej to widać na moim profilu na last.fm 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2009, 15:21:04 wysłane przez Masta5433 »
|
|
|
|
|
|